In de media

Alle artikelen Pijl rechts

Samenwerking waar je energie van krijgt

Een zonnepark met duizenden zonnepanelen, op een terrein van 40 hectare in Middelharnis. Dat is het duurzame decor waartegen een eveneens duurzame samenwerking plaatsvindt op veiligheidsgebied.

In opdracht van BELECTRIC GmbH zorgen Aboma en Wilgh QSE voor de HSE-plannen en het veiligheidsmanagement op locatie.

24-09-2020
Lees meer

Veiligheid in aanbestedingen verankeren

Vanaf 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn op als verplichting in aanbestedingen en contracten, en wordt de Veiligheidsladder (inmiddels omgedoopt tot Safety Culture Ladder) gehanteerd om het veiligheidsbewustzijn van de betrokken partijen meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Hiertoe wordt zowel certificering gevraagd van opdrachtgevers als opdrachtnemers. Aboma biedt ondersteuning in de advies- en certificeringstrajecten.

14-05-2020
Lees meer

Het laatste nieuws

Al het nieuws

Leren van elkaar: kalkzandsteenmuur ingestort

Een gelijmde kalkzandsteenmuur is, buiten werktijd, over een lengte van 40m bij 3,5m ingestort. De spouw tussen de kalkzandsteenmuur en de vaste betonwand was opgevuld met zand. Er was geen persoonlijk letsel.

J.P. van Eesteren heeft het ongeval geanalyseerd en leerpunten opgesteld om een dergelijk ongeval in de toekomst te voorkomen. Download de ‘Leren van kaart’!

22-10-2020
Lees meer

Inspectie SZW wil dat bedrijven leren van ongevallen

De Inspectie SZW gaat aan de slag met een nieuwe aanpak van arbeidsongevallen. Uitgangspunt is dat daarmee de veiligheid in bedrijven verbetert en herhaling van het ongeval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Inspecteurs kunnen behalve het reguliere ongevalsonderzoek, nieuwe interventies inzetten in bedrijven waar een arbeidsongeval heeft plaatsgevonden. Zo kan van werkgevers gevraagd worden om zelf de toedracht in kaart te brengen en een verbeterplan op te stellen. De nieuwe aanpak geldt alleen voor ongevallen waarbij het slachtoffer licht letsel heeft opgelopen.

12-10-2020
Lees meer

Abomafoon

Abomafoon, dé arbowijzer voor de bouw
Digitaal informatiesysteem

Om jouw en je medewerkers tijd te besparen en nieuwe inzichten te bieden, bundelt Aboma continu de vele wetten en belangrijkste publicaties over veiligheid, kwaliteit en milieu in één naslagwerk: de Abomafoon…

Lees meer Pijl rechts

Vacatures

Altijd al willen werken bij dé organisatie waar het verbeteren en borgen van veilig werken, kwaliteit en milieu centraal staat?

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en deskundige adviseurs, veiligheidskundigen, inspecteurs en/of auditors. Bekijk onze actuele vacatures. Misschien worden wij binnenkort collega’s!

Lees meer Pijl rechts